FinansWatch

Konfirmanderne skal læse det med småt fra bankerne

Bankerne, blandt andet Spar Nord, lokker med høje indlånerenter til årets konfirmander. Men de unge mennesker skal huske det, der står med småt.

Sæsonen for konfirmationer står for døren, og i den anledning lokker flere banker med fordelagtige rentesatser på specielle konfirmations-konti, så de unges penge kan få lov at yngle. De unge skal dog huske at læse det, der står med småt. For de gode renter varer ikke for evigt.

En af de banker, der tilbyder højre renter til dette års cirka 66.000 konfirmander og nonfirmander, er Spar Nord. I en pressemeddelelse skriver banken, at de forventer, at de mange unge mennesker tilsammen vil indskyde 1 mia. kr. i konfirmand-indskud til landets banker.

Den kage vil banken meget gerne have en del af, og derfor tilbyder de at forrente kon- og nonfirmandernes penge med hele 8 pct.  for beløb op til 25.000 kr. Det svarer ifølge Spar Nord til en tidobling af bankernes gennemsnitlige indlånsrente, som ifølge Nationalbanken ligger på knap 0,8 pct.

Hvad de unge skal være opmærksomme på, er at de fordelagtige konfirmationsrenter ikke varer ved, og derfor er det en god idé at læse, hvad der står med småt, inden man vælger, hvilken bank man vil benytte.

I Spar Nord løber konfirmationskontoen således fra maj til december, hvorefter renten justeres til det, de kalder ”en ny, attraktiv rente”, hvilket må formodes at være mindre end de 8 pct.

Bankdirektør i Spar Nord, Bent Jensen, medgiver da også, at bankens konfirmationskonto er en underskudsforretning på kort sigt, og at det blandt andet handler om at starte et længerevarende samarbejde med de unge.

”Og så handler det selvfølgelig også om, at vi gerne vil have en relation til de unge mennesker og vise dem, hvad Spar Nord har at byde på. Vi ved nemlig, at langt de fleste konfirmander holder fast i os, når først de lærer os at kende, og på den måde er det en langsigtet investering i vores forretning,” siger han i pressemeddelelsen fra Spar Nord.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs