FinansWatch

Reguleringstoget er ved at køre af sporet

De mange nye regler og love, der rammer den finansielle sektor i disse måneder, risikerer at skabe mere kaos end orden, mener advokat og forsker Michael Camphausen.

En markant ændring af Lov om Finansiel Virksomhed forventes vedtaget i dag, tirsdag, men ingen har tilsyneladende et samlet overblik over konsekvenserne af de mange, hastige ændringer for den finansielle sektor, lyder det fra advokat Michael Camphausen fra CamphausenWalldén.

Al den finansielle regulering – orden eller kaos? 

Han frygter, at den store mængde ny lovgivning presset sammen på kort tid vil skabe mere kaos end orden.

"Der er ingen grund til at gå med både regulatorisk livrem, seler, bælter, stropper og alt muligt andet på samme tid. I særdeleshed ikke, hvis ingen i praksis kan fremstille og anvende disse anordninger korrekt sammen, så at sige. Virkningen bliver jo hæmmende i stedet for støttende. Og resultatet bliver kaos i stedet for orden," skriver advokaten i en ny klumme for FinansWatch.

Det vil ikke bare gå ud over pengeinstitutter, pensionsselskaber og forsikringsvirksomheder men også deres kunder, understreger Michael Camphausen.

"Og det er netop det, som processen herhjemme omkring gennemførelsen af CRD IV regelkomplekset nu er ved at blive et sigende eksempel på: alle kan følge med noget af vejen, men ingen kan følge med hele vejen, hverken lovgiver, tilsynet, institutterne m.fl. Det er ved at blive ganske uigennemsigtigt, uoverskueligt og uhåndterbart for de involverede aktører," skriver han.

Læs hele klummen her

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs