FinansWatch

Sass om salg af Nets: Det er en grundløs kampagne

Det holder ikke, når EL og DF mener, at "onde kapitalfonde" tager Nets fra de "nuttede banker", siger Sass.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) mener ikke, at danskerne bør frygte, at udenlandske selskaber overtager omkring 10 procent af aktierne i Nets.

Både de danske forbrugere, bankerne og regeringen står nemlig bag dankortet.

Og nye ejere af Nets vil skulle leve op til dansk lovgivning, når det eksempelvis gælder behandling af persondata, fastslår Henrik Sass Larsen på et samråd i Folketingets erhvervsudvalget.

Og skulle markedet og forbrugerne på sigt finde frem til bedre betalingsløsninger end dankortet, så vil det kun være til gavn for danskerne, mener Henrik Sass Larsen.

Undren over alliance

Han undrer sig samtidig højlydt over alliancen mellem Dansk Folkeparti og Enhedslisten i sagen. Nationalbanken ejer nemlig kun omkring 10 procent af aktierne, mens resten af Nets fortrinsvis er ejet af private banker.

Det giver ikke meget mening, at Dansk Folkeparti og Enhedslisten i den situation slår sig op som bankernes beskytter og skaber skræmmebilleder af udenlandske kapitalfonde, mener ministeren:

"At sige, at der er nogle særlig onde kapitalfonde, som kommer og tvinger de nuttede banker væk fra banen her, det holder ikke."

"Man har kørt med på en kampagne for at skabe usikkerhed. Uden grund har man rejst en masse bekymring flere steder. Det fortjener Nets ikke. Det fortjener forbrugerne ikke, og det kan sagen slet ikke bære," siger Henrik Sass Larsen.

Forbrugerne kan være trygge

I stedet for at mistænkeliggøre udenlandske selskaber burde Dansk Folkeparti og Enhedslisten i stedet se på den danske lovgivning. Og den sikrer ifølge Henrik Sass Larsen, at forbrugerne kan være trygge ved et salg af Nets.

Et af spørgsmålene har været, om danskerne kan være trygge ved, at deres personlige oplysninger ikke bliver videregivet.

"Her er der ikke grund til bekymring," mener ministeren.

Hvis finansielle virksomheder videregiver fortrolige oplysninger til Nets, så følger tavshedspligten oplysningerne, så Nets ikke kan videregive dem til andre, fastslår Henrik Sass Larsen.

Enhedslistens Frank Aaen lader sig dog ikke anfægte:

"Det lyder næsten som om, ministeren ikke mener, at debat er o.k. Jeg vil gerne sige tillykke med, at regeringen igen er kommet i modsætning til sine vælgere. Men det bekymrer åbenbart ikke regeringen," siger Frank Aaen.

  /ritzau/

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs