FinansWatch

Topdanmark står til at ryge ud af C20

Mens servicekoncernen ISS ventes at indtage en plads i C20 Cap-indekset næste gang, der bliver lavet skiftet ud i det toneangivende danske indeks, ser det i øjeblikket ud til, at det sker på bekostning af forsikringskoncernen Topdanmark.

I den seneste C20-stilling, opgjort uden ISS, ligger Topdanmark som nr. 21 blandt de største danske selskaber målt på handel på Københavns Fondsbørs, og selskabet placerer sig dermed lige akkurat uden for det fine selskab.

Ifølge Otto Friedrichsen, kapitalforvalter i Formuepleje, vil den manglende C20 Cap-status betyde, at selskabet risikerer at miste internationale investorers søgelys.

"De kommer væk fra radarskærmen. Du har godt nok en stor likviditet, selvom du ligger uden for C20, men historien er bare, at likviditeten har været faldende for selskaber, der glider ud, fordi fokus er på de 20 største selskaber i Danmark," siger Otto Friedrichsen.

Han vurderer dog, at tabet ved at ryge ud af C20 Cap-indekset givetvis er mindre end gevinsten ved at komme ind.

"Man sagtens forestille sig, at der er en mindre effekt af at ryge ud af C20-indekset end ved at komme ind fra at have ligget lige uden for. Det skyldes, at udenlandske investorer kender selskabet, når det forlader C20-indekset. Så det kan bestemt ikke udelukkes, at det kendskab mange investorer har, vedbliver i hvert fald en periode efter, at selskabet ryger ud," siger Otto Friedrichsen.

I den seneste C20-stilling ligger høreapparatproducenten William Demant Holding også i farezonen. Selskabets plads kan blive overtaget af Matas, men det løb er endnu tæt.

Københavns Fondsbørs skal 23. juni fordele de 20 pladser i det toneangivende danske indeks.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs