FinansWatch

Parterne indgår forlig på forsikringsområdet

Finanssektorens Arbejdsgiverforening og DFL, Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening, har her til aften indgået en aftale om en tre-årig overenskomst. Overenskomsten kan lægge pres på Finansforbundet, der ikke er i hus med en aftale.

I en pressemeddelelse skriver Finanssektorens Arbejdsgiverforening, FA, at man har indgået forlig med Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening, DFL, om en ny tre årig overenskomst på forsikringsområdet. Overenskomsten giver en generel lønstigning det første år på 1,70 procent, det andet år 1,75 procent og det tredje år 1,80 procent.

"Overenskomsten betyder også, at 18-24 årige får højere pensionsbidrag, og der er aftalt udvidede regler for fædreorlov samt orlov til pasning af alvorligt syge nærtstående.  Til gengæld reguleres de faste kronesatser ikke, og en række omkostninger reduceres eller bortfalder. Det gælder gruppelivsordningen, hvor arbejdsgivernes bidrag sættes ned men dækningen bevares, og det gælder arbejdsgivernes betaling til lægeerklæring, som bortfalder. Parterne er enige om, at den samlede økonomiske ramme for de tre år er 5,15 procent," står der i meddelelsen.

Aftalen er interessant ikke bare for de mange tusinde medarbejdere, der arbejder på forsikringsområdet, men også for alle de ansatte i realkreditinstitutterne og pengeinstitutterne. Deres organisation, Finansforbundet, har endnu ikke kunnet nå til enighed med FA om en aftale, men med aftenens forlig er der sat en ramme og lagt et niveau, som er svært ikke at skele til.

"Parterne er desuden enige om at mødes i overenskomstperioden for at drøfte mulighederne for at styrke medarbejdernes kompetencer," skriver FA,

Konstitueret landsformand for DFL, Lone Clausen, glæder sig især over, at forbundets medlemmer nu opnår en fornuftig lønudvikling.

Bankansatte sidder med finansiel brintbombe 

Ansvarligt resultat

”Med den nye aftale har vi sikret vores medlemmer en højere lønstigning end i den nuværende overenskomst. Vi har opnået et ansvarligt resultat, som bevarer vores medlemmers realløn, og som er på niveau med de resultater, der er aftalt på resten af arbejdsmarkedet”, siger Lone Clausen ifølge pressemeddelelsen.

Formanden for Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Helle Havgaard, HR-direktør i Danske Bank, siger:

”Jeg skal ikke lægge skjul på, at det i den nuværende situation har været en svær øvelse at indgå en overenskomst, der rækker tre år frem. Men vi har haft et konstruktivt forhandlingsforløb med en resultatorienteret modpart, og vi er landet på en fornuftig løsning, som sikrer en rolig omkostningsudvikling i virksomhederne, på niveau med andre forlig, der er indgået”, siger Helle Havgaard.

Overenskomsten omfatter ca. 8.500 ansatte i forsikringsselskaberne, og den får virkning fra 1. april 2014 til 31. marts 2017.

Den nye overenskomst er den første i den finansielle sektor i denne omgang. På pengeinstitut- og realkreditområdet forhandler FA fortsat med Finansforbundet under forligsmandens ledelse.

 

Arbejdsgiverne undrer sig

Finansforbundet: Langt imellem parterne

Lønforhandlinger brudt sammen 

Afgørende forhandlinger om finansløn skydes i gang 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs