FinansWatch

Nyt selskab skal booste markedet for erhvervsobligationer

Etableringen af Nordic Trustee A/S skal medvirke til at sætte gang i udviklingen af markedet for danske erhvervsobligationer, hvor selskabet skal agere repræsentant for obligationsejerne.

Sammen med Norsk Tillitsmann etablerer VP SECURITIES A/S et joint venture kaldet Nordic Trustee A/S, hvor hvert af de to selskaber ejer 50 pct. Det oplyser de to virksomheder i en pressemeddelelse.

Det nystiftede selskab vil varetage rollen som repræsentant – trustee – for obligationsejerne, og de vil på den måde tage aktiv del i at sætte gang i det danske marked for erhvervsobligationer. Det er der blevet gode muligheder for nu, efter en lov gældende fra 1. januar 2014 blandt andet giver mulighed for brug af trustees samt mulighed for sekuritisering.

Mulighederne for virksomheders finansiering via udstedelse af erhvervsobligationer er især noget, der har været i fokus efter finanskrisen.

Erfaringer fra Norge

Adm. direktør i VP SECURITIES, Niels Olsen, siger i pressemeddelelsen:

"I VP har vi gennem det seneste år haft en løbende dialog med repræsentanter fra det finansielle marked om, hvilken rolle VP kan spille i udviklingen af markedet for erhvervsobligationer i Danmark, herunder om behovet for etablering af trustee services. Der har været enighed om, at der er behov for en velfungerende trustee-funktion som en del af en dansk finansiel infrastruktur - blandt andet med henblik på at standardisere processer og prospekter.”

Han siger desuden, at man har skelet meget til den model, man har i Norge, hvor der er et meget velfungerende marked for erhvervsobligationer.

Hos Norsk Tillitsmann ser adm. direktør, Ragnar Sjoner, frem til at drage erfaringerne fra Norge videre til det danske marked.

"Norsk Tillitsmann har i mere end 20 år spillet en vigtig rolle på det norske obligationsmarked. Vores trustee-ordning har givet investorerne et effektivt system til beskyttelse og håndtering af deres rettigheder, ligesom ordningen har medført større fleksibilitet for låntagerne. Det har resulteret i en udvidelse af obligationsmarkedet i Norge, især markedet for erhvervsobligationer. Vi ser meget frem til, sammen med VP, at opbygge denne trustee-ordning i Danmark og til at spille en aktiv rolle i den videre udvikling af det danske marked for erhvervsobligationer."

Avis: Nye erhvervsobligationer flopper

Danske Bank tror fortsat på de nye erhvervsobligationer

Obligationsmarked åbner sig op for endnu mindre virksomheder  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs