FinansWatch

Credit Suisse får sønderlemmende kritik i skatte-rapport

Den schweiziske storbank Credit Suisse er kommet i stiv modvind i USA, hvor de amerikanske myndigheder mistænker banken for at hjælpe amerikanske borgere med at undgå at betale skat gennem skattely.

En ny rapport fra den amerikanske kongres fastslår, at Credit Suisse har hjulpet mere end 22.000 amerikanere med at undgå skat. Det skriver Financial Times.

Ifølge rapporten skulle ansatte i Credit Suisse også have holdt møder med kunder om skatteunddragelse i hemmelige elevatorer og makuleret dokumenter for at dække over brugen af skattely.

Da skatteunddragelsen var på sit højeste hjalp 1800 ansatte fra Credit Suisse med at gemme mere end 12 mia. dollar fra de amerikanske skattemyndigheder, ifølge rapporten.

"Credit Suisse sagen viser, hvordan en schweizisk bank hjalp til med og faciliterede skatteunddragelse i USA, ikke blot bag et røgslør i Schweiz, men også på amerikansk jord ved at sende bankfolk hertil for at åbne skjulte konti, udtaler Carl Levin, formand for kongressens permanente undersøgelseskomite," ifølge Financial Times.

Credit Suisse har afvist at kommentere sagen, men har sat 295 mio. schweizerfranc til side til undersøgelsen og eventuelle bøder.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs