FinansWatch

Forbund får mandat til næste konfliktskridt

Finansforbundet har fået opbakning til andet strejkevarsel fra et ekstraordinært landsmøde.

En strejke blandt landets finansansatte er kommet en smule tættere på, omend der stadig er lang vej endnu, før det eventuelt måtte blive en realitet.

Finansforbundets formand Kent Petersen skriver på sin Twitter-profil, at et ekstraordinært landsmøde har givet bestyrelsen mandat til strejkevarsel nummer to.

"Ekstraordinært landsmøde i Finansforbundet om mandat til 2 konfliktvarsel #ok14 Fuld opbakning og stor kampgejst," skriver formanden.

1. strejkevarsel blev afgivet, da forhandlingerne mellem Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening brød sammen natten til tirsdag i sidste uge.

For at en strejke kan blive til virkelighed, skal Finansforbundet senest 24. marts smide 2. konfliktvarsel, som krævede opbakning fra landsmødet. En strejke vil eventuelt kunne træde i kraft 1. april, med mindre forligsmanden vælger at udskyde konflikten.

De to parter blev ikke enige om en ny overenskomst i tredje forsøg, og Finansforbundet valgte at bede forligsmanden om assistance. De to parter mødes hos forligsmanden fredag.

Bankansatte sidder med finansiel brintbombe

Arbejdsgiverne undrer sig

Finansforbundet: Langt imellem parterne 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs