FinansWatch

Avis: EU-regler kan splitte Nets

Kommende regler fra EU lægger op til, at selskaber ikke både skal tilbyde betalingskort som Dankort og stå for driften af de bagvedliggende processer.

Foto: BORBERG THOMAS

Salget af Nets kan ramme et uventet bump på vejen, skriver Berlingske Business i dag. Kommende EU-regler foreslår nemlig at splitte selskaber, som leverer to af Nets' kerneydelser: Betalingskort og driften af de bagvedliggende processer.

Direktivforslaget er omdelt til Folketingets Europa-udvalg, skriver avisen. Og her står det, at EU vil arbejde for en opsplitning af kortselskaber og såkaldte processing-selskaber. Det skal sikre øget konkurrence.

Nationalbanken er dog ikke helt vild med forslaget.

"Formålet med en adskillelse er at øge konkurrencen på processing i Europa. Adskillelse er dog ikke i alle tilfælde en fordel, for i visse situationer kan en adskillelse være forbundet med øgede omkostninger for effektive nationale betalingskort," udtaler underdirektør i Nationalbanken Karsten Biltoft i Berlingske.

En løsning i tilfældet med Nets kunne være, at Dankortet bliver spaltet ud af selskabet og solgt i en anden konstruktion.

Nets-salg ved at udvikle sig til 'the perfect storm'

Avis: Banker kan tjene mia. på at droppe dankortet

NemID er en sten i skoen for Nets 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs