FinansWatch

Højesteret skal afgøre habilitetsspørgsmål i andelssag

AB Bangsbohus får nu Højesterets ord for, om en skifteretsdommers udtalelser diskvalificerer retten i at afgøre konkurssag.

Optimismen blafrer forsigtigt blandt beboerne i den økonomisk kuldsejlede andelsboligforening AB Bangsbohus, efter at Højesteret netop har besluttet at behandle spørgsmålet om, hvorvidt Skifteretten i København har et habilitetsproblem.

Skifterettens øverste chef, dommer Torben Kuld Hansen, har i en høring i Folketingets Retsudvalg og i udtalelser til Morgenavisen Jyllands-Posten afvist, at andelsboligforeninger kan gå konkurs, medmindre det er kreditors ønske. En forening kan altså ikke bede om at blive konkursbehandlet trods håbløs økonomi.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs