FinansWatch

Nykredit venter at Jyske Bank trækker sig fra Totalkredit

Som konsekvens af at Jyske Bank sluger BRF Kredit, forventer Nykredit at Jyske Bank trækker sig fra Totalkredit-samarbejdet.

Med Jyske Banks overtagelse af BRF Kredit forventes Silkeborg-banken at trække sig ud af Totalkredit-samarbejdet.

Hidtil har Jyske Bank henvist kunderne til Totalkredit, når de skal have realkredit-finansiering, men det ventes at slutte nu, vurderer ejeren af Totalkredit, Nykredit.

"Med fusionen mellem Jyske Bank og BRF Kredit har Nykredit en forventning om, at Jyske Bank træder ud af Totalkredit-samarbejdet, fordi det efter hovedsamarbejdsaftalen mellem Nykredit/Totalkredit og de enkelte pengeinstitutter i samarbejdet ikke er muligt at markedsføre og formidle realkreditlån fra flere aktører," skriver Nykredit i en pressemeddelelse.

Ifølge Nykredit har Jyske Bank henvist ca. 60.000 kunder til Totalkredit, med et samlet realkreditudlån på ca. 83 mia. kr., svarende til 7 pct. af Nykredit-koncernens samlede udlån. Ifølge FinansWatch' beregninger har Jyske Bank siddet på 15,6 pct. af det samlede udlån på nominelt 533 mia. kr.

Ifølge Nykredit er de kunder, som Jyske Bank har henvist, fortsat realkreditkunder i Totalkredit. Brancheeksperter vurderer dog over for FinansWatch, at der næppe er tvivl om, at Jyske Bank de kommende måneder vil tilbyde sine kunder at skifte deres realkreditudlån fra Totalkredit til BRF Kredit.

"Vi byder velkommen til den nye konkurrencesituation, der nu opstår. Nykredit og Totalkredit har en markedsandel på godt 40 pct. og vil fortsat være yderst konkurrencedygtige på både produkter og priser," siger Nykredits topchef, Michael Rasmussen, i en udtalelse.

"Vi er klar til den nye markedssituation og kan i 2014 tilbyde boligkunderne hele paletten af låneprodukter til boligmarkedet, herunder også prioritetslån og alle gængse realkreditlån," tilføjer Michael Rasmussen.

Nykredit oplyser, at udmeldingen fra Jyske Bank ikke påvirker Nykredits forventninger til 2014-regnskabet, der uændret fastholdes til en basisindtjening efter nedskrivninger på 2,5-3,0 mia. kr.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs