FinansWatch

Warren Buffett lukker nyhedsstrømmen for højhastighedshandlere

Verdens mest indflydelsesrige investor, Warren Buffett, stopper for at investorer, der fokuserer på højhastighedshandler, får direkte adgang til kursfølsom information.

Warren Buffett stopper direkte adgang til kursfølsom information for særligt hurtige aktiehandlere

Verdens rigeste, og en af historiens mest respekterede, investor, Warren Buffett, har besluttet at stoppe for at investorer, som fokuserer på at handle aktier med meget høj hastighed, får direkte adgang til kursfølsomme fondsbørsmeddelelser. Det skriver erhvervsavisen Wall Street Journal.

Via sit holdingselskab, Berkshire Hathaway, ejer Warren Buffet nyhedstjenesten Business Wire, der lever af at distribuere selskabsmeddelelser for en lang række børsnoterede selskaber i USA. Business Wire distribuerer meddelelserne til medier, investorer, banker og børsmæglere, men for et par uger siden kom det frem, at selskabet også var begyndt at sælge direkte adgang til selskabsmeddelelserne for højhastighedshandlere.

Det er en særligt specialiseret gruppe investorer, der kan gennemføre tusinder af aktiehandler i sekundet. Nogle af højhastighedshandlerne har udviklet særlige computerprogrammer, som automatisk kan scanne selskabsmeddelelser og nyhedsartikler, og på den baggrund kan iværksætte køb og salg af aktier, inden for ganske få milisekunder.

Fjerner direkte nyhedsadgang

Men højhastighedshandlerne får nu fjernet deres direkte adgang til Business Wire. Det er ifølge Wall Street Journal sket efter samtaler mellem Warren Buffett og statsadvokaten for delstaten New York, Eric Schneidermann. Der har fra flere sider været udtrykt bekymring for, at den direkte adgang til Business Wire kan give højhastighedshandlerne en urimelig fordel, fordi de kan reagere langt hurtigere på f.eks. overraskelser i de børsnotere selskabers regnskaber, end mere traditionelle aktiehandlere.

Ifølge Wall Street Journal er det usædvanligt, at Warren Buffett har været personligt involveret i forhandlingerne med statsadvokaten. Normalt blander han sig nemlig ikke i den daglige ledelse i de virksomheder, som Berkshire Hathaway ejer. I øvrigt er Warren Buffett selv kendt for at være en endog meget langsigtet investor. Han er kendt for at sige, at han helst vil eje de aktier han køber "til evig tid".

I en pressemeddelelse skriver statsadvokaten for New York:

"Business Wires beslutning om firvilligt at komme frem og stoppe salget af kundernes information direkte til højhastighedshandlerne er en kæmpe sejr i vores bestræbelser på at eliminere at nogen kommer markedet i forkøbet i forhold til at handle på information, der kan flytte markedet, og det demonstrerer at Business Wire er besluttet på at være en ansvarlig markedsleder."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs