FinansWatch

NemID er en sten i skoen for Nets

Nets har været nødt til at pumpe 390 mio. kr. i NemID siden etableringen i 2010.

Salgsaktuelle Nets har siden 2010 måttet pumpe penge i NemID hele tre gange for at sikre økonomien - i alt 390 mio. kr. er det blevet til.
 

NemID har i sin relativt korte levetid vist sig både kompliceret og dyr, og en køber af Nets må derfor forvente lignende udgifter, hvilket kan hæmme salget. Det skriver Berlingske Business.

Udgifter til at garantere sikkerhed og stabilitet ved brug af NemID har vist sig langt højere end forventet. 2013-regnskabet er endnu ikke offentliggjort, men perioden fra opstarten i 2010 til 2012 viste et underskud på 355 mio. kr. før skat.

- Udviklingen af NemID har vist sig at være mere kompleks, end de oprindelige planer har vist, og årets resultat lever derfor ikke op til det forventede, fremgår det af 2010-regnskabet. Tendensen lader til at være gældende for 2013-regnskabet, hvor der ligeledes forventes et underskud.

Selvom NemID ikke ligefrem har vist sig rentabel spår Digitaliseringsstyrelsen ikke nogen problemer med at finde potentielle leverandører, når NemID i 2015 skal i udbud. Nets vil ikke kommentere over for Berlingske, hvorvidt man har tænkt sig at byde på NemID igen.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs