FinansWatch

Lønforhandlinger brudt sammen

Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening kan ikke blive enige om en ny aftale. Nu er første strejkevarsel smidt på bordet.

Lidt efter kl. 04.00 natten til tirsdag brød forhandlingerne mellem Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening sammen. Parterne havde efter lange forhandlingerne ikke kunnet blive enige om en ny overenskomst.

Der var tilsyneladende så langt mellem parternes krav, at Finansforbundet har lagt 1. strejkevarsel på bordet. Varsel nummer 2 skal smides senest 24. marts, og en eventuel strejke vil tidligst kunne begynde 1. april.

”Det er vores opfattelse, at forhandlingsmulighederne ikke er udtømte. Der er en lang og god tradition på det danske arbejdsmarked for, at parterne aftaler deres løn- og arbejdsforhold, og det er ærgerligt, at Finansforbundet afskriver sig muligheden for selv at forhandle løn for deres medlemmer. Vi skylder både medarbejdere og virksomhederne at nå en ansvarlig aftale med en afdæmpet omkostningsudvikling for den kommende periode. Overenskomsten udløber først til april, og der er god tid til at nå et resultat. Derfor kan jeg kun opfordre forbundet til at komme tilbage til forhandlingsbordet”, siger adm. direktør hos FA Mariane Dissing i en pressemeddelelse.

Forhandlingerne skal nu formentlig fortsætte i Forligsinstitutionen. Her vil der formentlig blive skævet til øvrige forlig på arbejdsmarkedet, hvor både industrien, de butiksansatte og hotel- og restaurationsbranchen har landet aftaler i februar.

"Vi har oplevet en arbejdsgiverforening, der har vist meget lidt forhandlingsvilje ved bordet, og det eneste, vi er blevet tilbudt, er at acceptere deres krav. Det lyder lidt hult, at der stadig skulle være forhandlingsmuligheder," siger Finansforbundets formand Kent Petersen til FinansWatch.

Afgørende forhandlinger om finansløn skydes i gang 

 

Mere fra FinansWatch

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Den danske pensionsformue steg med 4 pct. i 2020 i forhold til 2019. I alt har danskernes lagt mere end 123 mia. kr. oveni pensionsformuen sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs