FinansWatch

Britiske banker tilbyder økonomisk hjælp til stormflodsramte

Mens danskere ramt af stormflod som følge af stormen Bodil må tage til takke med dårligere erstatninger end normalt, så tilbyder britiske banker frihed for ydelser på lån for stormflodsramte.

Danskere der blev ramt af stormen Bodil måtte erfare, at den statslige stormflodsforsikring på mange punkter er ringere end deres almindelige husforsikring. Blandt andet dækkes genhusning og flytteomkostninger som udgangspunkt ikke.

Flere forsikringsselskaber tilbød dog kunder akut assistance efter Bodils hærgen, lige som regeringen har lovet at forbedre stormflodsdækningen.

Anderledes kontant har hjælpen været i England, der er ramt af det værste regnvejr i næsten 250 år, hvilket har betydet at tusindevis af boliger er blevet alvorligt vandskadet.

Det har fået en lang række af Storbritanniens banker til at tilbyde kontant hjælp til de hårdt ramte boligejere. Konkret tilbyder bankerne at kunder, der er ramt af stormfloden, kan udsætte alle ydelser på bank- og realkreditlån i tre måneder. Pengene skal stadig betales, men kan enten tilbagebetales ved lidt højere ydelser i en periode, eller ved at hele lånets løbetid forbedres. Nogle banker har også etableret ordninger, der direkte kan give økonomisk assistance til stormflodsramte.

Ifølge den britiske premierminister, David Cameron, giver bankernes tilbud om en pause fra renter og afdrag på lån en økonomisk indspøjtning på i alt 750 mio. pund, eller 6,8 mia. kr. Han oplyste også, at regeringen vil tilbyde 10 mio. pund til landmænd ramt af oversvømmelser, og at virksomheder ramt af stormfloden kan undlade at betale skatter og få fradrag for stormflodsrelaterede udgifter.

 

 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs