FinansWatch

Ny Eurozone-chef: Lad svage banker dø

Mange af Eurozonens banker har ingen fremtid og bør derfor gå konkurs, lyder meldingen fra Daniéle Nouy, ny vagthund for banker i bankunionen. Hun understreger, at der er meget at lære af finanskrisen og varsler strengere tilsyn med finanssektoren fremadrettet.

Det skriver Financial Times.

Nouy skal fremadrettet være ansvarlig for sundhedstjek af den finansielle sektor, og hun har ingen intentioner om at være blødsøden.

"Vi bliver nødt til at acceptere, at nogle banker simpelthen ikke har nogen fremtid, og vi vil tage hånd om at udfase dem på anstændig vis," udtaler den nyudnævnte vagthund i sit første interview til Financial Times.

Der bliver således lagt en klar linje, der stemmer overens med ECB-præsident Mario Draghis ønske om at øge bankernes gennemsigtighed og ansvarlighed i kølvandet på finanskrisen.

For Daniéle Nouy er det altafgørende, at større banker ikke får muligheden for pludseligt at krakke, da konsekvenserne kan være omfangsrige, hvilket verden måtte sande under den finansielle krise. Derfor lover hun som vagthund at være årvågen og føre tilsyn med alle banker efter samme principper for ansvarlighed.

"Jeg tror ikke, at lektien er lært for altid. Den menneskelige natur ændrer sig ikke. Derfor bliver vi nødt til at være yderst opmærksomme på, at bankerne opfylder deres forpligtelser."

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs