FinansWatch

S i kovending: Ingen skatteaftale med Goldman

Den danske stat har alligevel ikke sikret sig, at Goldman Sachs kommer til at betale udbytteskat fra investeringen i DONG Energy, lyder det nu fra S-ordfører.

Socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen må nu bide sine ord i sig igen.

I går fortalte han, at "Goldman Sachs har tilkendegivet, at de forventer at betale udbytteskat i Danmark." Men nu har piben fået en anden lyd, skriver Information.

Over for avisen vil hverken Finansministeriet eller Goldman Sachs bekræfte ordførerens udlægning, om at investeringsbanken med vil betale udbytteskat i Danmark, og Jesper Petersen erkender nu, at han ikke har grundlag for udstede en garanti om skattebetaling.

"Det er så enkelt, at det er en information, som jeg har misforstået. Det må jeg beklage, at jeg har viderebragt noget, jeg har misforstået," siger Jesper Petersen.

Omvendt vil han ikke afvise, at banken kommer til at betale skatten alligevel, men det kommer an på, hvor Goldman Sachs placerer deres andel af overskuddet i DONG.

Skatteeksperter sagde i går til Information, at når Goldman Sachs gennemfører købet via skuffeselskaber i Luxembourg, Cayman Island og Delaware, som det er kommet frem for nylig, så betyder det netop, at Goldman Sachs undgår at betale udbytteskat i Danmark.

 

Mere:

ATP: Vi har tillid til Goldman

Danske tilfreds med Goldman-investering trods skattely

PFA afviser at tale om Goldmans skattemanøvre

Skat tabte stort skatteslag mod Goldman Sachs 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs