FinansWatch

Nu kommer MobilePay til erhvervslivet

Over en million brugere betaler nu med Danske Banks smartphone-løsning, der er blevet en dundrende succes.

Efter den dundrende succes med MobilePay, hvor danskere kan betale med smartphones, lancerer Danske Bank om kort tid en app til erhvervsdrivende.

Den bygger på de erfaringer fra et forsøgsprojekt fra efteråret 2013, hvor brugerne også kunne betale i få udvalgte butikker med mobilen.

Løsning i stor skala

- Baseret på de erfaringer er vi snart klar til at lancere en erhvervsløsning i stor skala. Til februar kommer vi med en ny MobilePay-app, som alle danske erhvervsdrivende i princippet kan benytte, siger Jesper Nielsen, der er chef for forretningsudvikling i Danske Bank.

Med app'en kan danskerne overføre penge fra deres bankkonto til hinanden. Bliver den nye app til erhvervsdrivende lige så stor en succes, vil danskerne i stigende omfang kunne betale med deres smartphones hos erhvervsdrivende og butikker.

Indtil videre er det en stor succes, at danskere kan overføre penge til hinanden med smartphonen. Også danskere, der ikke er kunder i Danske Bank, bruger app'en til at betale med. Indtil videre er 63 procent af den ene million danskere, der bruger app'en, kunder i andre banker, oplyser Danske Bank.

Det kræver, at de - når de har downloaded app'en - oplyser deres kontonummer og nummeret på betalingskortet. Man kan maksimalt overføre 1500 kroner per dag og gennemføre ud- og indbetalinger på 50.000 per år.

Tæt på en mia. i overførsler

Indtil videre har de samlede overførsler på app'en til private passeret 930 millioner kroner. En enkelt dag blev 17 millioner kørt gennem systemet. Rekorden er 55.000 betalinger på en enkelt dag.

App'en er indtil videre gratis at bruge frem til januar 2016 for alle brugere. Da app'en blev lanceret, var den gratis for den første million brugere, men det har banken nu ændret på.

Den er gratis for alle brugere frem til januar 2016, hvorefter det vil koste 10 øre per transaktion, men den vil fortsat være gratis for Danske Banks kunder.

App'en til private har banken også sendt ud over landets grænser. Den er nået til Finland, hvor 50.000 brugere har downloaded den på kort tid. Norge bliver det næste land, hvor den lanceres og senere følger en til Storbritannien, der kobles til den britiske sektorløsning.

App'en blev i sidste uge kåret som App of The Year 2013 ved Danish App Awards.

 

Ritzau

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs