FinansWatch

Dong-chefer kan score milliard kroner på børsnotering

250 ledende medarbejdere kan se frem til at høste op til 1,5 milliarder kroner ved en børsnotering af Dong.

Det fremgår af beregninger, som en række økonomer har lavet for Dagbladet Information.

De store gevinster til Dong-cheferne kommer som et led i det "incitamentsprogram," som er en del af aftalen mellem staten og investeringsbanken Goldman Sachs, skriver Information.

Finansministeriets aktstykke om aftalen afslører ikke, hvor store summer der kan blive tale om for gruppen af medarbejdere, endsige topledelsen.

Information har imidlertid bedt flere økonomer regne på, hvad gevinsten kan blive, hvis medarbejderne udnytter deres aktiekøbsret til fulde, og der samtidig sker en fordobling af Dong's værdi frem til børsnoteringen.

Det er ifølge en række sagkyndige sandsynligt, fordi, de finder, at Dong's værdi er meget lavt sat i aftalen med Goldman Sachs.

Beregningerne viser, at de 250 ledende medarbejdere under disse antagelser og ved fuld uddeling af gratiskvoter kan opnå en samlet gevinst i 2018 på op til 1,5 milliarder kroner.

Det er snit op til tre millioner kroner for den enkelte. Og for Dongs administrerende direktør Henrik Poulsen viser beregningerne en personlig gevinst på næsten 30 millioner kroner.

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), der torsdag i Politiken kaldte Goldman Sachs-aftalen "en katastrofe", siger til Information, at bonusordninger er fristende.

"Problemet med bonusordninger af den her karakter er, at de frister til at disponere kortsigtet," fordi incitamentet er at skabe størst mulig aktieværdi på en bestemt dag, nemlig dagen for børsnotering, på bekostning af det lange perspektiv.

Beregningerne er blevet forelagt Finansministeriet, som ikke afviser resultaterne, men kalder dem udtryk for en ekstrem situation, fordi der er regnet med fuld uddeling af gratiskvoter.

Hos Dong Energy beskriver man optionsprogrammet i incitamentsordningen som "bredt anerkendt i markedet."

 

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs