FinansWatch

Dong: Goldman Sachs gav det bedste tilbud

Amerikanske Goldman Sachs gav det bedste bud på Dong, siger Dongs administrerende direktør til TV 2 News.

Goldman Sachs gav det bedste og det højeste bud på Dongs aktier.

Det fastslår Dongs administrerende direktør, Henrik Poulsen, over for TV2 News.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har tidligere forsvaret valget af Goldman Sachs bud på Dong-aktierne med, at det samlet set var det bedste bud, og det bekræfter Dong altså selv torsdag.

- Der har været ganske omfattende proces med forskellige mulige investorer. Og det bedste bud, vi samlet set er kommet frem til, er den aftale, der ligger med Goldman Sachs via PFA, siger Henrik Poulsen.

Torsdag går et væld af socialdemokrater ud med kritik af aftalen om at sælge 19 procent af aktierne i Dong til Goldman Sachs. Et af kritikpunkterne går på, at den amerikanske investerings-gigant får vetoret i forskellige sammenhænge.

Ikke i den daglige drift, men eksempelvis i forhold til direktionens sammensætning i Dong.

Men den slags krav havde de andre mulige investorer også, siger Dongs administrerende direktør.

- Det har været et krav fra de investorer, der har været inde i processen, at de har ønsket forskellige former for beskyttelse mod, at man ikke fremadrettet afviger væsentligt fra den plan, de investerer i, siger Henrik Poulsen til TV2 News.

- Og det er måske ikke noget helt unaturligt krav, når man tænker på, at de går ind som minoritetsaktionærer, tilføjer han.

Mere fra FinansWatch

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs