FinansWatch

Britiske banker ønsker fortsat EU-medlemskab

Britiske banker blander sig i nu debatten omkring Storbritanniens medlemskab i EU. Hvis Storbritannien står uden får EU vil det, ifølge bankerne, betyde mindre indflydelse og et fald i levestandard, og som resultat enten lavere lønninger eller et svagere pund. Bankerne efterspørger i stedet tættere bånd med Bruxelles og opfordrer regeringen til at gøre en større indsats for at få det fælles marked til at fungere.

Det skriver Financial Times.

Det fremgår af en rapport som The Britisk Bankers Association har indsent til det britiske Finansministerium, mens Citigroup har indsendt en separat advarsel om de økonomiske omkostninger, en udmelding fra EU ville få for Storbritannien.

"Internationale virksomheder vil ikke stoppe med at investerer i Storbritannien, men de vil ikke være i den størrelsesorden, som vi er blevet vant til," siger Citigroups direktør for Europa, Mellemøsten og Asien, Jim Cowles, og melder om stigende bekymringer fra kunder, der frygter ikke at kunne bruge Storbritannien som regionalt knudepunkt.

Bankerne udtrykker desuden bekymring for det faldende antal af britiske embedsmænd i EU, der er med til at skævvride magtforholdet i EU og opfordrer derfor til at afsætte flere ressourcer til at øge britisk indflydelse.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs