FinansWatch

Ny aftale sikrer ro om USA's statsfinanser

De politiske ledere i Kongressen i Washington blev mandag enige om en økonomisk aftale, der fjerner risikoen for en ny nedlukning af det amerikanske`statsapparat.

Aftalen omfatter resten af finansåret 2014, der slutter 30. september.

Lovforslaget, der omfatter 1100 milliarder dollar, svarende til 6000 milliarder danske kroner, ventes at blive vedtaget i Senatet og Repræsentanternes Hus - Kongressens to kamre - inden lørdag.

Som en del af forliget bliver nogle tidligere besluttede nedskæringer - blandt andet i pensioner til krigsveteraner - trukket tilbage. Militæret får også en smule flere penge. Aftalen indebærer ingen ændringer i præsident Barack Obamas sundhedsreform

I oktober blev flere hundredtusind statsansatte sendt på tvungen orlov, fordi politikerne ikke kunne blive enige om et budget, og dermed kunne staten ikke udbetale lønninger til mange af sine ansatte.

En strid om Obamas sundhedsreform var hovedårsag til den fastlåste situation, der varede i 16 dage.

Det nye lovforslag vil holde statsapparatet kørende og "eliminerer den usikkerhed og den økonomiske ustabilitet" ved de midlertidige nedlukninger, hedder det i en fælles udtalelse fra de demokratiske og republikanske ledere i Kongressen.

Aftalen sikrer også øgede midler til flere statslige organer, som fik sine økonomiske rammer indsnævret voldsomt sidste år.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs