FinansWatch

Kongen af Wall Street

Investeringsbanken Goldman Sachs er om nogen blevet symbolet på den grådighed, der var ved at bringe Wall Street i knæ. Med købet af en stor andel af Dong, skal Danmark lære at leve med den.

I slutningen af 1980' erne sidder en gruppe børsmæglere foran deres små computerskærme på 27. etage i et højhus ved Wall Street på Manhattan i New York. Uden på bygningen lige overfor står nogle mænd og pudser vinduer på en udvendig platform.

Pludselig kommer en storm ind over byen. Vinden tager fat i platformen, og den begynder at svaje faretruende frem og tilbage. Mændene klamrer sig fast, og det ser ud til, at de kan falde ned hvert et øjeblik.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs