FinansWatch

Tilsyn bekymret for fondsmæglers bundlinje

Indtjeningen halter i to tidligere Carnegie-folks lille fondsmæglerselskab,  og det bekymrer Finanstilsynet.

Finanstilsynets inspektion af det lille fondsmæglerselskab Omni Fondsmæglerselskab gav anledning til rynkede bryn og bekymring for indtjeningen.

Selskabet, der er startet af Anders Rømert og Jacob Bro Eriksen, som var kolleger i Carnegie Bank i 80'erne og 90'erne, er for afhængig af en lille gruppe kunder, mener tilsynet.

"Indtjeningsgrundlaget er forsat begrænset og koncentreret på relativt få kunder. Selskabet har i 2011 realiseret et beskedent positivt resultat og har i 2012 haft et negativt resultat. Ligeledes har selskabet realiseret et negativt halvårsresultat i 2013.På baggrund heraf er det Finanstilsynets vurdering, at selskabets begrænsede indtjeningsgrundlag udgør en risiko," skriver tilsynet.

Omni fik i 2011 et overskud på 83.000 kr. mens der i 2012 var et underskud på 725.000 kr. Både i 2009 og 2012 har der dog været overskud på henholdsvis 1,4 og 1,2 mio. kr.

Det fremgår ikke af rapporten, at den svage indtjening har medført en decideret risikooplysning, som er et af Finanstilsynets officielle værktøjer. Derfor må det antages, at indtjeningsbekymringen ikke har været så voldsom endda.

Derudover var der et påbud til selskabet om den måde man opgør solvensbehovet,men selvom metoden var forkert, var der ingen grund til at hæve solvensbehovet efterfølgende, skriver tilsynet.

Omni Fondsmæglerselskab ejer i øvrigt også 25 pct. af Weco Group, som indtil for nylig ejede juicekæden Joe & the Juice.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs