FinansWatch

"Det er jo ikke en rigtig julegave til boligejerne, Sass Larsen"

Ny klummeskribent på FinansWatch, Erik Munk Jensen med en fortid hos bl.a. FIH, LD, A.P. Møller - Mærsk og Danske Bank, Erik Munk Jensen, tager et grundigt kig på Henrik Sass Larsens flexlåns-lovgivning. Der er mange uafklarede spørgsmål.

"Og i den brede befolkning blev forslaget (Lovforslaget vedr. flexlånene Red.) nok modtaget som lidt af en gave. Tænk, en minister der vil redde vores boliglån. Men sat lidt på spidsen er lovforslaget faktisk det modsatte af en gave, faktisk en væsentlig yderligere regning til boligejerne uden reel modbetaling og sikkerhed."

Sådan skriver ny klummeskribent på FinansWatch, Erik Munk Jensen, der er Cand. Polit. med en fortid som finansanalytiker hos bl.a. AP Møller - Mærsk,  Portefølje Manager i LD og Investeringschef i FIH. I dag er han selvstændig konsulent og underviser i finansielle discipliner.

Erik Munk Jensen tager i sin klumme fat i det helt grundliggende, at en minister går ind og lovgiver på området.

"Hvis Sass Larsen er så bekymret for boligejernes økonomi, refinansieringsrisikoen og dermed den finansielle stabilitet, og derfor vil begrænse mængden af flexlånene, skulle han lade være med at lege finansiel produktudvikler (der er mange bedre end ham og hans embedsmænd, har vi kunnet konstatere) og i stedet for komme med nogle forslag til overordnede sunde belåningsbegrænsninger inden for løbetidsspektret af låneprodukterne," skriver han.

Læs hele Erik Munk Jensens klumme her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs