Avis: Banker forsinker redningsplan til landbruget

Ifølge Børsens kilder har erhvervsminister Henrik Sass Larsen 'trukket i bremsen' og udskudt den ventede redningsplan til landbruget på ubestemt tid. Angiveligt skal banker acceptere større nedskrivninger på deres lån til landbruget.
Foto: Casper Dalhoff/Jyllands-Posten
Foto: Casper Dalhoff/Jyllands-Posten

Planerne om at sende det finansielle kavaleri ind og hjælpe det nødstedte landbrug er sat på hold. Det skriver Børsen torsdag.

Ifølge avisens anonyme kilder er de planer, som erhvervsminister Henrik Sass Larsen skulle have fremlagt i denne uge, og som skulle have sikret ny kapital til landbruget, udskudt på ubestemt tid.

Sass vil tage opgør med landbrugets selskabsformer 

Mens politikerne ifølge Børsen sagtens har kunnet blive enige om lettelser af en række administrative byrder, er finansieringen den helt store knast, der endnu ikke er på plads. Her arbejdes der ifølge avisens oplysninger på en model, hvor bankerne skal acceptere en betragtelig nedskrivning af gælden i et landbrug, der skal genskabes i en ny form. Herefter overtages banklånet af Landbrugets Finansieringsbank, indtil bedriften er så sund, at den kan drives på normale markedsvilkår.

Hverken erhvervs- eller fødevareministeren vil kommentere forhandlingerne, men de Radikales erhvervsordfører Andreas Steenberg bekræfter over for Børsen, at man ikke er færdig med at diskutere gældsproblemet i landbruget.

Pensionskasser splittede om finansiering af landbrug

Milliardregning truer landbruget 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også