FinansWatch

AL og Købstædernes ejer en femtedel af Østjydsk

To ny storaktionærer ejer henholdsvis 12 og 7,3 pct. af Østjydsk Bank efter aktieemission ikke vakte småaktionærers interesse.

Efter en lang historie uden storaktionærer blandt ejerne har Østjydsk Bank i kølvandet på den netop gennemførte aktieemission hele to af slagsen.

Det drejer sig om Arbejdernes Landsbank og Købstædernes Forsikring, der ejer henholdsvis 12 og 7,3 pct. af bankens aktier.

Dermed sidder de to aktionærer på næsten en femtedel af banken. Østjydsk har dog en stemmeretsbegræsning, der betyder at en enkelt aktionær maksimalt kan står for 5 pct. af stemmerne i banken.

Direktør Max Hovedskov gør overfor FinansWatch klart, at han opfatter begge storaktionærer som venligtsindende og langsigtede, men også at man ikke har nogen garanti for, at aktionærerne ikke sælger ud af aktierne.

Opdateret

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs