FinansWatch

Rangvid: Danske Bank var meget sårbar

Landets største bank, Danske Bank, får konkret kritik for at have bragt sig selv i en så sårbar situation, at det kunne have truet hele den danske økonomi, fremgår det af en ny rapport fra det såkaldte Rangvid-udvalg.

Det erfarer DR Nyheder.

På det tidspunkt var det den daværende topdirektør Peter Straarup, der var bankens topchef, og den nu fyrede topchef Eivind Kolding, der sad i bestyrelsen og var formand fra 2011.

Kritikken hagler ikke kun ned over Danske Bank for at have bragt sig i en situation, der kunne true hele den danske økonomi.

Også ledelserne i en række af banker, der er krakket siden 2008, får generelt en meget hård medfart i rapporten. De må finde sig i at blive karakteriseret som inkompetente og for at have leveret et dårligt kredithåndværk, erfarer DR Nyheder.

Mens Rangvid-udvalget udpeger Finanstilsynets passivitet frem til 2008 som en af årsagerne til finanskrisen, så roses tilsynet for den mere aggressive stil, som man har anlagt de seneste år.

En stil, som i løbet af efteråret har fået flere banker og politikere fra Venstre og De Konservative til at angribe Finanstilsynet for at være for bidsk overfor bankerne.

Dette angreb får dog ingen opbakning i Rangvid-udvalgets rapport. Tværtimod kommer udvalget med flere anbefalinger, der støtter mere regulering af den finansielle sektor, erfarer DR Nyheder.

Det såkaldte Rangvid-udvalg med professor Jesper Rangvid i spidsen har i mere end halvandet år kulegravet, hvorfor finanskrisen ramte Danmark så hårdt.

Rangvid-udvalget fremlægger sin rapport om årsagerne til finanskrisen onsdag.

/ritzau/

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere