FinansWatch

Rentehop kan presse afkastet på vind

Det vil stille større krav til både afkast og omkostningsreduktion hos vindudviklere som DONG Energy, hvis renterne stiger.

Renterne holder sig fortsat på et meget lavt niveau, men når de på et tidspunkt begynder at kravle op, vil det få betydning for investeringer i vindenergi.

For hvor f.eks. investeringer fra pensionskasser i havvindmølleparker er blevet populære i de seneste år som sikre alternativer til obligationer, så vil de svækkes, når renterne går op, lyder det fra flere sider i dagens udgave af Børsen.

"Hvis renten skulle stige, vil investorer efterspørge et højere afkast, når de investerer eksempelvis i vores havvindprojekter, men den risiko afdækker vi på forhånd i dialogen med potentielle investorer," siger Henrik Poulsen, topchef i DONG Energy.

Samme melding kommer fra en række bankanalytikere, pensionskasser samt hos vindproducenten Vestas, som dog pointerer, at rentestigninger vil ramme alle typer energiinvesteringer, og at det samtidig vil medføre generel øget aktivitet i økonomien og herunder mere energiefterspørgsel.

Artiklen er leveret af EnergiWatch.dk

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs