FinansWatch

Risikoråd vil have SIFI og direktiv indført nu

Det Systemiske Risikoråd har på sit bare andet møde nogensinde henstillet til regeringen, at SIFI-forslagene gennemføres og CRD IV implementeres.

En henstilling.

Sådan lyder det såkaldte Systemiske Risikoråds eneste våben - og på det nystiftede råds bare andet møde nogensinde får regeringen hele to af slagsen.

Men selv om de velmente råd er stilet til regeringen, er de nok snarere skrevet med visse dele af oppositionen i tankerne.

Vil gerne følge

Rådet opfordrer således regeringen til at indføre de forslag om krav til banker, der er for store til at gå ned - de såkaldte SIFI'er - som et udvalg nedsat af tidligere økonomiminister Brian Mikkelsen (K) tidligere på året kom med.

Samtidig opfordrer rådet til, at der fremsættes lovforslag om implementering af EU's nye kapitalkravsdirektiv, CRD IV.

Regeringen har gjort klart, at man gerne vil følge begge forslag - men som henholdsvis De Konservative og Venstre for tiden blokerer for som parter i forligkredsen.

Forhandlinger om danske kapitalkrav brudt sammen

Topmøde tegner til hård kamp om krav til storbanker

Skal redegøre

Har regeringen ikke fulgt rådets vink med en vognstang indenfor tre måneder, skal man redegøre for hvorfor.

Og regeringens repræsentanter i rådet gør da også i en udtalelse klart, at man gerne vil følge henstillingerne - men at man rent politisk ikke er sikker på, at man kan være i land før tidsfristen på tre måneder.

Det Systemiske Risikoråd blev indført i forlængelse af krisen, og har nationalbankdirektør Lars Rohde som formand, mens man finder tidligere Nordea-direktør Peter Schütze blandt rådets uafhængige medlemmer.

 

Tidligere:

Schütze skal udpege systemiske risici

Bernstein håber råd vil presse politikere 

Bankerne skal holdes i kortere snor

 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs