FinansWatch

Nu tager Diamond toget på arbejde

Den tidligere topchef i Barclays fortæller i et interview om sit nye liv, hvor han blandt andet har måttet vænne sig til at tage undergrundsbanen på arbejde.

Han er stadig hovedrig, men livet har alligevel taget en drejning for Bob Diamond. Sidste år stoppede han som direktør i Barclays, efter banken indrømme omfattende svindel med Libor-renten.

I et interview med New York Times fortæller han om sit nyt liv på et kontor på Manhattan. Fra at være blandt de højest betalte erhvervsfolk i England, tager han nu subwayen på arbejde og må stå i kø med alle andre for at købe kaffe.

"Det er svært for mig at tale om det. Jeg har prøvet at komme videre," siger Bom Diamond til New York Times om sit nye liv.

Han forklarer, at han faktisk ikke vidste, hvordan Libor-renten i praksis blev fastsat, før banken stod midt i skandalen. Om det er sandt, får man næppe nogensinde svar på, men interviewet går tæt på Bob Diamonds rolle i udviklingen af investeringsbanker i England.

Han blev om noget set som manden, der udviklede en risikokultur i den engelske banksektor - samme risikokultur, som siden har fået skylden for finanskrisen og Libor-skandalen.

I interviewet fortæller Bob Diamond blandt andet, at det var chefen for den engelske centralbank, der krævede hans afgang. Uagtet, at han ikke har beføjelserne til at træffe den beslutning, var løbet kørt for Diamond, der derfor tog den simple beslutning:

"Træd til side og hold kæft," siger han.

Til slut lufter han også, hvad han håber at lave i fremtiden, når hans konkurrenceklausul med Barclays udløber.

 

 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs