FinansWatch

Kreditorer og politi jager konkursramt Amagerbank-kunde i Schweiz

Storkunde i Amagerbanken mistænkes for at have givet sig selv ulovlige millionlån og fjernet vin, møbler og mad for flere millioner fra konkursbo.

Foto: Uffe Frandsen

Vindmølleudvikleren Skykons tidligere direktør og en af Amagerbankens dyre kunder, Jesper Øhlenschlæger, er ifølge dagbladet Børsen nu genstand for nærgående interesse fra både kreditorer og politi.

Myndighederne og kreditorer frygter ifølge avisen begge, at Øhlenschlæger har flyttet værdier fra flere konkursbo til Schweiz, mens en sag om et angiveligt ulovligt aktionærlån fra et siden konkursramt selskab til Øhlenschlæger ifølge bagmandspolitiet nærmer sig en foreløbig konklusion.

"Sagen om det ulovlige aktionær- og anpartshaverlån er meget tæt på at være færdigefterforsket, men jeg har ingen kommentarer til, om der i øvrigt måtte være igangværende efterforskning vedrørende Jesper Øhlenschlæger," siger specialkonsulent i økonomisk kriminalitet hos Østjyllands Politi, Per Jacobsen, til Børsen.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Omstridt erhvervsmand: Vi tømte Amagerbankens kasse

 

"Jeg er blevet stigmatiseret som værende nærmest halvkriminel"

Konsulenten ønsker ikke at oplyse yderligere til avisen, men kurator på konkursboet efter Jesper Øhlenschlægers restaurant, Café Castenskiold, oplyser til Børsen, at politiet i februar har gennemgået kurators bilagsmateriale på baggrund af en mistanke om, at vin og mad for millioner kan være forsvundet fra det konkursbo.

Jesper Øhlenschlæger har tidligere været genstand for megen pressedækning, senest i forbindelse med, at han sidste år udgav en bog om blandt andet sin fyring fra Skykon og hans medvirken til Amagerbankens problemer. Men i dag ønsker han ikke at kommentere Børsens oplysninger. Forholdt at det er at brud med hans tidligere ageren overfor pressen, siger han:

"Jeg har truffet den principielle beslutning, at jeg taler ikke med pressen mere. Jeg synes ikke, jeg er blevet godt behandlet. Det bliver tvistet, og nu har man sat mig i den bås, hvor jeg er blevet stigmatiseret som værende nærmest halvkriminel."

Kontroversiel iværksætter: Kruse er samfundsfjendsk

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs