FinansWatch

Wimmer: Bonusloft sender gulddrenge til Asien og USA

EU’s loft over bankansattes bonusser kommer til at koste dyrt i Europa. De skarpeste hjerner blinker ikke, før de siger farvel og tak og smutter videre til Asien eller USA, og det er skidt for europæiske interesser, siger den danske finansmand Per Wimmer til Børsen.

Foto: LARS KRABBE

Europa må forberede sig på at vinke farvel til de skarpeste investordrenge i banksektoren, når EU’s bonusloft er blevet implementeret. Og det kommer til at skade europæiske interesser, også uden for banksektoren, siger den danske finansmand Per Wimmer til dagbladet Børsen.

"Det eneste, man opnår med bonusloftet, er, at bankerne bliver nødt til at hæve basislønnen. Der er bare folk, som går til 1, 2, 3 mio. pund om året, fordi det er det, de er værd på markedet. Og hvis bankerne ikke matcher deres lønkrav, så rejser de bare et andet sted hen," siger Per Wimmer til avisen.

Bonusloft rammer danske bankfolk 

Politikerne træder sig selv over foden

Han peger på, at banker i Asien og USA vil nyde godt af muligheden for at tiltrække den bedst kvalificerede arbejdskraft fra Europa.

Derudover påpeger Wimmer, der har en fortid som direktør i den amerikanske Goldman Sachs, som længe har været kendt for sine lukrative bonusordninger, at politikerne er med til at modvirke deres egne interesser.

Bonusloft kan presse banklønninger 

Ganske enkelt fordi Wimmer forudser, at en højere basisløn vil medvirke til at øge volatiliteten i den meget konjunkturfølsomme banksektor. Netop de store udsving på de finansielle markeder har været højt på politikernes dagsorden i diskussionen om finansiel regulering, men her er politikerne altså på vildspor, mener den danske finansmand med base i London.

Du kan nøjes med at spise frokost

Endelig vil bonusloftet betyde, at hans og kollegerne i branchens investeringer trækkes ud af Europa. Ifølge Per Wimmer, fordi den meget afgørende incitamentsstruktur forringes.

"Hvis man har en basisløn som er to-tre gange større, så er alt man skal sørge for at møde op på sit arbejde hver dag. Om man så tjener penge eller sidder og spiser frokost for at fedte sig ind de rigtige steder, det er sådan set lige meget".

EU's økonomi- og finansministre blev i går enige om at fastholde kravet om at sætte et loft på bankbonusser. Kravet kommer oprindeligt fra Europa-Parlamentet. England har stået meget alene med sin stærke modstand mod forslaget, som landets konservative finansminister George Osbourne forgæves har bekæmpet med næb og klør.

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs