Krav om rabat til ældre i Danske Bank

Danske Bank bør ændre sin nye prispolitik, mener Ældre Sagen.
AF LARS NIELSEN, epn.dk

Mange pensionister har ikke råd til at betale 300 kr. om året, mener Ældre Sagen, der kræver, at Danske Bank ændrer på sin nye prispolitik, inden den træder i kraft 1. september. En Nem-konto skal være gratis.

Kravet fremføres i et brev stilet direkte til Danske Banks topchef, Eivind Kolding.

Bekymringen går primært på, at mange af foreningens medlemmer rammes af, at kunder i Danske Bank skal betale 300 kr. om året for at have en konto, med mindre de har et samlet engagement på mindst 60.000 kr.

Urimelig udgift

"Det er ganske urimeligt, at kunder med et mindre engagement skal betale for at have en konto, når det er deres eneste mulighed for at få udbetalt f.eks. folkepension eller løn. For mange pensionister er et beløb på 300 kr. en mærkbar økonomisk belastning,” siger direktør i Ældre Sagen Bjarne Hastrup.Bjarne Hastrup mener, at sagen er af så alvorlig karakter, at han personligt har været på besøg i Danske Banks hovedsæde for at overrække brevet.    

"Jeg har forståelse for, at bankerne er virksomheder, der skal tjene penge. Men de har også en samfundsforpligtelse. Mange ældre kunder har måske nok et beskedent engagement i banken, og er derfor ikke særligt kommercielt interessante. Men de samme kunder har tidligere i tilværelsen haft et større kundeengagement, som banken har haft interesse i, og de er forblevet loyale kunder i banken gennem et helt liv. Derfor synes jeg også, at banken skal blive ved at behandle deres kunder rimeligt,"siger Bjarne Hastrup.

Det er primært de økonomisk svageste kunder, der skal slippe gratis. Kunder med et større engagement skal betale for de ydelser, de bruger, mener Bjarne Hastrup.

Danske Bank står fast

Der er ikke umiddelbart tegn på, at Danske Bank er klar til at ændre i sin nye prispolitik, fastslår bankens pressechef, Kenni Leth.

"Det har vi ingen planer om. Men vi har og vil fortsætte med at have en dialog med Ældre Sagen. Vi, det offentlige og Ældre Sagen har en fælles udfordring. Det er ikke kun banken, der i højere grad er blevet digital. Mange ting i offentligt regi som at få nyt sygesikringsbevis eller melde flytning skal foregå via pc'en," siger Kenni Leth til epn.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også