FinansWatch

Skagen klar med sjælden lancering

Skagen Fondene er på vej med deres første aktiefond i ti år og blot den fjerde nogensinde.

Det drejer sig som en aktivt forvalt global ejendomsfond, der kommer til at hedde Skagen m2, skriver Skagen Fondene i en meddelelse.

"Ejendomsselskaber har stabile pengestrømme. Alligevel er børsnoterede ejendomsselskaber ofte fejlagtigt prisfastsatte. Vi forventer, at vi med Skagenss investeringsfilosofi og vores erfaring har værktøj til at skabe et langsigtet merafkast for vores investorer," siger Peter Almström, der er ledende porteføljeforvalter i den nye fond og har en fortid hos blandt andre Carnegie Global Property, i meddelelsen.

Fonden er ifølge meddelelsen Skagens bare fjerde aktiefond siden opstarten i 1993. Ud over Peter Almström får Michael Gobitschek og Harald Haukås ansvaret for fonden, der starter op den 31. oktober og forventes klar til handel på fondsbørsen den 1. november.

Skagen har valgt at måle fonden op mod indekset ACWI Real Estate Net Return IMI.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs