FinansWatch

Forbund: Godt lovforslag om psykisk arbejdsmiljø

Mens arbejdsgiverne i den finansielle sektor vender tomlen ned til nyt lovforslag, så er de tilhængere af forslaget i Finansforbundet.

Det er ikke ualmindeligt, at arbejdsgiver og arbejdstager ser forskelligt på tingene. Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening er eksempelvis ikke enige om kvaliteten og nødvendigheden af et nyt lovforslag fra beskæftigelsesministeren.

Arbejdstilsynet skal have samme beføjelser over for dårligt psykisk arbejdsmiljø som over for dårligt fysisk arbejdsmiljø, har ministeren foreslået. Det glæder man sig over i Finansforbundet.

"Det er en god nyhed for de ansatte i finanssektoren, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er klar med et lovforslag, der ligestiller psykisk arbejdsmiljø med det fysiske arbejdsmiljø. Og det er det, fordi dårligt psykisk arbejdsmiljø er et af de helt store problemer i vores sektor. Lovforslaget giver Arbejdstilsynet ret til at udstede påbud ved dårligt psykisk arbejdsmiljø på samme betingelser, som det i dag er tilfældet med det fysiske arbejdsmiljø. Beskæftigelsesministeren gør dermed op med den misopfattelse, at psykisk arbejdsmiljø ikke er lige så alvorligt og ikke lige så meget arbejdsgiverens ansvar som det fysiske," skriver næstformand i forbundet Solveig Ørteby i en kommentar på hjemmesiden.

Arbejdsgivere: Unødvendigt forslag om psykisk arbejdsmiljø

Svære vilkår

I går meldte FA ud fra den anden side af bordet, at man ikke så nødvendigheden i lovforslaget.

"FA mener, at forslaget er skudt over målet. Både 2010-handlingsplanen og den nuværende 2020-strategi, som er vedtaget i et bredt politisk forlig, har psykisk arbejdsmiljø som et af de højest prioriterede indsatsområder. Det betyder bl.a., at der allerede bruges store ressourcer på forskning, vejledning og rådgivning til virksomheder for netop at løse og forebygge problemer i det psykiske arbejdsmiljø," skrev arbejdsgiverne.

FA understregede dog, at forebyggende arbejde imod stress og mobning er nødvendigt, man at den slags bedst aftales mellem arbejdsgiver og arbejdstager uden lovgivning.

"Det forebyggende arbejde har desværre meget svære vilkår for tiden. For de mange fyringer og virksomhedernes fokus på at reducere omkostningerne skaber et kæmpe arbejdspres på medarbejderne. Vi ved, at der er en tæt sammenhæng mellem netop arbejdspres og stress. Så hvis vi for alvor skal komme problemet til livs, så handler det ikke mindst om ledelsens forståelse af den sammenhæng og af konsekvensen – for medarbejderne og for forretningen," skriver Solveig Ørteby.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs