Ciborbanker ansvarlige for at tjekke sig selv

Ifølge dagbladet Børsens oplysninger består kontrolkomiteen for Cibor-renten af repræsentanter for syv af de otte banker, der også står for at stille renten. Samtidig er du nu tvivl om, hvorvidt komiteen overhovedet har holdt møder.

De hemmelige medlemmer af den komite, der har haft ansvaret for at holde styr på den stærkt omdiskuterede Cibor-rente, stammer fra syv af de otte banker der samtidig står for at stille renten. Det oplyser kilder til dagbladet Børsen, der samtidig hører fra en stribe bestyrelsesmedlemmer i Finansrådet, at man slet ikke kan huske at have udpeget medlemmer til komiteen.

Det er ellers bestyrelsens ansvar - og det vækker nu tvivl om, hvorvidt der overhovedet har været en aktiv kontrol med renten.

Finansrådet formand fastholder dog, at man først vil tale om Cibor igen, når Finansrådets egen redegørelse er færdig ud på sensommeren. Han bekræfter dog sin egen banks deltagelse i komiteen.

"Nordea er som Danmarks næststørste bank selvsagt med i pengemarkedskomiteen. Der er ikke noget odiøst i, hvem vi har siddende i komiteen, men vi vil gerne skabe ro om arbejdet med redegørelsen om Cibor-renten. Og den kommer sidst i august. Indtil da må vi lige væbne os med tålmodighed," skriver Nordea-chef Michael Rasmussen i en mail til avisen.

Af de otte Cibor-stillere er det ifølge Børsens oplysninger kun de nyeste medlem, Spar Nord, der ikke er repræsenteret i komiteen.

Finansrådet selv oplyser, at rådets bestyrelse har ansvaret for at udpege Cibor-kontrollanterne. Men en stribe anonyme nuværende og tidligere medlemmmer af rådets bestyrelse siger samstemmende til Børsen, at de aldrig har været med til at udpege kontrollanter. Det vækker undren:

"Jeg kan ikke se, hvad formålet er med, at Finansrådet har en hemmelig komite. Spørgsmålet er, om komiteen nogensinde har været trådt sammen," siger seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet til avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også