Bekymring om kapitalrejsning i bankerne ulmer

Det vil kunne betyde højere priser, skriver medie.
Mørke skyer kan gøre kapitalrejsning dyrere for bankerne, skriver medie. | Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Mørke skyer kan gøre kapitalrejsning dyrere for bankerne, skriver medie. | Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Selvom flere bankdirektører i landets banker afviser problemer, opleves der en bekymring for, at det bliver sværere at hente kapital for bankerne hos flere unavngivne ”erfarne” bankfolk, skriver Inside Business.

Uroen betyder, at der ifølge bankforsker Lars Krull er et nyt regelsæt på vej, hvor obligationsudstedelser i fremtiden kun vil præsenteres til professionelle investorer, og ikke længere eksempelvis private banking-kunder, som det er tilfældet i dag. 

Flere udstedere har nemlig ladet velhaverkunderne købe obligationerne til lavere renter, end de professionelle investorer får ved større internationale udstedelser, mener forskeren. 

”Det er det, som bliver begrænsningen på markedet, og der risikerer bankerne altså, at der bliver færre, der er kvalificeret til at købe de her obligationsudstedelser, og det vil presse prisen op,” siger Lars Krull til InsideBusiness.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også