Investorer indregner en amerikansk rentesænking allerede i juli

Markedet spår flere rentehop forude, selv om den amerikanske centralbankformand har signaleret tilbageholdenhed.
Op, op, op. Fed-formand Jerome Powell har afvist nye rentestigninger lige forude, men markedet tror noget andet. | Foto: Anna Moneymaker/AFP/Ritzau Scanpix
Op, op, op. Fed-formand Jerome Powell har afvist nye rentestigninger lige forude, men markedet tror noget andet. | Foto: Anna Moneymaker/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den amerikanske centralbank hævede onsdag renten med 0,25 pct.point, og signalerede samtidig en åbenhed omkring en mulig pause i stramningerne herfra, men formand Jerome Powell afviste på en pressekonference, at der ligger rentesænkninger lige forude.

Markedet er imidlertid helt ligeglad og indregner nu, at der allerede til juli vil kommen en nedsættelse af fed funds-renten, hvilket vil blive fulgt at tre sænkninger mere inden årets udgang.

Det viser torsdagens handel med rentefutures.

Federal Reserve hæver renten med 0,25 procentpoint

Den amerikanske centralbankrente ligger nu i 5,00-5,25 pct., med et midtpunkt i 5,125 pct., men obligationsmarkedet peger på, at den efter næste rentemøde i juni vil være i 5,00 pct. og efter juli i 4,83 pct. I juli ses renten altså ligge 0,30 pct.point lavere end det nuværende niveau.

Fed-formand: Tilstand i banksektor ”bredt forbedret” siden marts

På længere sigt indregner markedet yderligere mindst tre rentesænkninger i løbet af 2023, så renten ved årets udgang vil slutte i 4,06 pct.

Det står i modsætning til, at Federal Reserves ledelse i sin seneste kvartalsprognose fra marts spåede en slutrente i år i det nuværende leje i 5,125 pct., og Jerome Powells bemærkninger onsdag underbyggede faktisk, at det bud stadig holder vand.

”En beslutning om en pause blev ikke taget i dag,” sagde Jerome Powell således onsdag.

”Vi i renteudvalget har den holdning, at inflationen vil komme ned. Ikke så hurtigt. Det vil tage noget tid. I den verden, hvis den prognose er korrekt, vil det formentlig ikke være passende at sænke renterne. Vi vil ikke skære renterne.”

Torsdag falder renten på den femårige statsobligation i USA også med 5 basispoint til 3,25 pct., hvilet er det laveste siden august sidste år og mere end 1,00 pct.point under denne års top i 4,37 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også