Sydbank har haft størst fremgang i indtjeningen blandt største danske banker

En vækst på 35 pct. på bundlinjen i 2022 er den højeste blandt de største danske banker. 
Adm. direktør Karen Frøsig fra Sydbank præsenterede onsdag det bedste resultat i bankens historie med et overskud på 1,9 mia. kr. | Foto: PR / Sydbank/BAM
Adm. direktør Karen Frøsig fra Sydbank præsenterede onsdag det bedste resultat i bankens historie med et overskud på 1,9 mia. kr. | Foto: PR / Sydbank/BAM

Sydbank har haft den største vækst i indtjeningen blandt de største banker. Det viser en opgørelse, som erhvervsmediet Finans har lavet på baggrund af årsregnskaberne i de 12 største danske banker.

Banken øgede sidste år resultatet efter skat med 35 pct., mens Ringkjøbing Landbobank er på andenpladsen med en vækst på 21,6 pct. 

Bankforsker Lars Krull fra Aalborg Universitet siger til Finans, at Sydbanks lige nu nyder godt af de stigende renter.

”Banken er en veldrevet mellemhandler af forskellige finansielle produkter bortset fra ind- og udlån. Det giver pote i øjeblikket,” siger Lars Krull til Finans. 

Målt på nøgletallet egenkapitalforrentning er Ringkjøbing Landbobank fortsat i top, mens Sydbank er nummer to. Det skal ses i lyset af, at Ringkjøbing Landbobank har en lidt anden forretningsmodel, hvor banken især satser på nicheforretninger og kapitalforvaltning, mens den klassiske bankforretning fylder mindre. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også