Alm. Brand-direktør: 2022 har været et vildt år

Storme, krig, strejker og en integration af et helt forsikringsselskab har præget hverdagene i Alm. Brand i 2022. 
Rasmus Werner er adm. direktør i Alm. Brand Group. | Foto: Pr/alm. Brand
Rasmus Werner er adm. direktør i Alm. Brand Group. | Foto: Pr/alm. Brand
AF MARKETWIRE

Der har hersket travlhed i Alm. Brand Group i 2022, der bød på flere ekstraordinære begivenheder og en sammenlægning med Codan per 1. maj.

Topchef i Alm. Brand, Rasmus Werner, betegner 2022 som ”et vildt år”. Allerede i januar bød vejrliget på udfordringer med store storme, herunder Malik. I februar udbrød der krig i Ukraine, senere blev SAS blev ramt af strejke og flere lufthavne af rejsekaos i sommerferien, og så har der været arbejdet med at få integreret Codan.

”Så vi er glade for, hvordan vi er kommet igennem året. Vi har hjulpet 350.000 kunder med skader. Det er cirka 1000 skader om dagen, blandt andet dobbelt så mange med rejseforsikring end tidligere, så vi har haft et rigtigt travlt år.”

”I slutningen af året har vi desuden hjulpet vores erhvervskunder, der hvor økonomien har strammet lidt til, med at lave forsikringstjek, og vurderet om de havde, hvad de skulle have,” fortæller Rasmus Werner Nielsen.

Stærkt tredje kvartal

Ses isoleret på fjerde kvartal leverede Alm. Brand Group et forsikringsteknisk resultat på 411 mio. kr. mod estimeret 386 mio. kr. blandt analytikerne og 207 mio. kr. i fjerde kvartal sidste år.

Ifølge Anders Haulund Vollesen, senioranalytiker i Jyske Bank, skyldes den stærke underliggende udvikling i perioden blandt andet, at bruttopræmieindtægterne har været en del højere end ventet.

Han hæfter sig desuden ved, at erstatningsprocenten har været meget lav. Den faldt til 67,3 i fjerde kvartal fra 67,5 i samme periode sidste år, mens analytikerkorpset havde ventet en erstatningsprocent på 68,8 pct.

”Den underliggende udvikling i erstatningsprocenten har været ret gunstig. Samtidig har storskaderne ligget ekstremt højt. Det er en post, vi analytikere ingen indsigt har i, og derfor skulle man så også tro, at deres forsikringstekniske resultat ville blive smadret af storskaderne, men faktisk er den underliggende udvikling bedre end ventet,” konstaterer Anders Haulund Vollesen.

Storskade stammer fra Codan

Storskaderne har især ramt Codan, og det skal ifølge Rasmus Werner Nielsen ses i lyset af, at Codan har mange store erhvervskunder, blandt andet 17 af de største danske selskaber i det toneangivende danske aktieindeks, C25.

”Og når man har med store virksomheder at gøre, så kommer der en gang imellem store skader,” siger Rasmus Werner Nielsen.

Til gengæld har den samlede koncern været præget af få skader inden for segmentet privat, og det gælder også erhverv lige med undtagelse af storskaderne.

Hertil kommer, at Alm. Brand har plukket nogle lavthængende frugter i forbindelse med sammenlægningen. Det gælder blandt andet i forhold til erstatningsindkøb.

”Helt generelt som koncern, så tager vi det bedste fra begge verdener. Vi snakker kontrakter med leverandører, og uden at presse dem, synes vi, at det er en meget god ide, at vi betaler det samme uanset, om vi agerer under Codan- eller Alm. Brand-brandet,” siger Rasmus Werner Nielsen.

Han nævner desuden, at Alm. Brand arbejder benhårdt med forebyggelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også