Tysk genforsikringsselskab falder på skuffende prognose

Tysk genforsikringsselskab sigter efter et stigende overskud i år, men ikke så stort, som analytikerne havde sat næsen op efter.
Hannover Rück præsenterede tidligere onsdag foreløbige regnskabstal for 2022 og satte tal på 2023-forventningerne. | Foto: Holger Hollemann/AP/Ritzau Scanpix
Hannover Rück præsenterede tidligere onsdag foreløbige regnskabstal for 2022 og satte tal på 2023-forventningerne. | Foto: Holger Hollemann/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Det tyske genforsikringsselskab Hannover Rück falder på børsen Frankfurt onsdag med 4,4 pct., efter at selskabet tidligere på dagen kom med foreløbige tal for 2022 og for først gang meldte forventninger ud for 2023.

”Baseret på det fortsatte favorable markedsmiljø venter Hannover Rück en stigning i overskuddet til mindst 1,7 mia. euro i 2023 - fra et overskud på 1,41 mia. euro i 2022,” fremgik det.

Analytikerne havde dog håbet på lidt mere, idet konsensus for 2023 ifølge Morgan Stanley lød på 1,9 mia. euro i overskud, skriver Bloomberg News.

Forsigtig udmelding

Finanshuset Jefferies kalder prognosen ”relativ forsigtig”, men påpeger, at selskabet har for vane at være konservativ.

Hannover Rück fortæller også, at det for at tage højde for væksten i ejendoms- og skadesgenforsikringsporteføljen og den øgede tabsforventning fra naturkatastrofer har øget sit nettobudget for større tab for 2023 til 1,725 mia. euro fra 1,4 mia. euro.

Genforsikringsselskabet øgede i 2022 i øvrigt sine præmieindtægter med 12,7 pct. justeret for valutakurser, og i 2023 venter selskabet en vækst i genforsikringspræmier på mindst 5 pct. ved konstante valutakurser.

Ser højere genforsikringspriser

Det danske forsikringsselskab Topdanmark oplyste forleden, at det ser ind i store prisforhøjelser på genforsikringsmarkedet, hvor der også er udsigt til skærpede betingelser.

”Genforsikringsmarkedet ser meget hårdt ud i øjeblikket. Vi har en katastrofeforsikring, der først skal fornyes ved halvåret, men vi kigger allerede på markedet og taler med forskellige spillere,” sagde Peter Hermann , som er adm. direktør hos Topdanmark, i et interview med MarketWire.

Hvor store stigninger, der er udsigt til, ville han af konkurrencehensyn ikke sige specifikt, udover at ”vi taler tocifrede stigningstakter i priserne.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også