Japansk centralbank fastholder lempelig pengepolitik trods inflation

Den Japanske Centralbank holder - trods stigende inflation - fast i en lempelig pengepolitik. 
Bank of Japna ligger i den japanske hovedstad Tokyo. Foto: Issei Kato/Reuters/Ritzau Scanpix
Bank of Japna ligger i den japanske hovedstad Tokyo. Foto: Issei Kato/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den japanske centralbank, Bank of Japan, fastholdt igen pengepolitikken uændret på alle parametre på onsdagens pengepolitiske møde i Tokyo.

Dermed er den korte rente fortsat minus 0,1 pct., og målet for de lange tiårige renter tæt på 0 pct., hvilket i realiteten vil sige et maksimalt udsving til 0,5 pct.

Mange markedsdeltagere har spekuleret i, om Bank of Japan ville give efter i kølvandet af, at de andre store centralbanker globalt gentagne gange har hævet renterne.

Samtidig er den japanske inflation krøbet op til et for japanske forhold eksorbitant niveau, som er dobbelt så højt som centralbankens målsætning.

Forbrugerpriserne i Tokyo opgjort eksklusive friske fødevarer, der er Bank of Japans foretrukne indikator, steg 4,0 pct. i december ifølge opgørelsen i sidste uge.

Men der var ingen slinger i valsen i centralbanken i Tokyo, der hårdnakket holder fast i den lempelige politik.

Centralbanken vurderer dog at inflationsrisikoen ligger på top-siden og estimerer en inflation i indeværende på 3,0 pct. mod hidtil 2,9 pct. Men for næste år ser banken en inflation faldende til 1,6 pct.

Presset på Bank of Japan fortsætter dog ufortrødent. Den tiårige statsobligationsrente overskred igen onsdag morgen centralbankens maksimale niveau på 0,5 pct. for fjerde dag i træk.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også