Nordea løfter Sydbanks kursmål og gentager "køb"

Sydbank har en høj eksponering mod den ”boomende erhvervssektor i Danmark” og nyder godt at stigende markedsrenter, lyder det fra Nordea Markets. 
Foto: Sydbank/PR
Foto: Sydbank/PR
Af Marketwire

De stigende markedsrenter udløser et løftet kursmål for Sydbank-aktien hos analytikerne hos Nordea Markets, der samtidig gentager anbefalingen ”køb”.

Det nye kursmål lyder 350 kr. mod tidligere 310 kr., fremgår det af et notat fra Nordea mandag morgen.

Det følger Sydbanks opjustering kort før jul, der var drevet af en stærk udvikling i nettorenteindtægterne og handelsindtjeningen.

”Siden vores sidste rapport om Sydbank er markedsrenterne og renteforventningerne fortsat med at stige,” skriver analytiker Jakob Brink fra Nordea i notatet.

Anført af højere renter og justeringer i priserne på udlån og indlån har analytikeren løftet sit estimat for Sydbanks nettorenteindtægter i 2023 og 2024 med 7-15 pct.

Nordeas estimat for 2023 ligger dermed 23 pct. over analytikerkonsensus ifølge VisibleAlpha, men dog kun 3 pct. over analytikerkorpsets overordnede estimat for Sydbanks nettorenter i 2024.

Nordea-analytikeren fremhæver på den positive side også Sydbanks høje eksponering til den ”boomende erhvervssektor i Danmark.” Derudover ses dyre funding-omkostninger at aftage, og en afsluttet integration af Alm. Brand Bank og færre ansatte ses desuden smitte positivt af på omkostningerne.

Nedskrivningsbuffere ses endvidere som værende ”solide” og kan hjælpe med at støtte estimatændringer hos analytikerne. Dertil fremhæver Nordea en lav prissætning af Sydbank-aktien i forhold til peers.

Sydbank-aktien handles i øjeblikket til cirka 7 gange den estimerede indtjening i 2023, hvilket ifølge Jakob Brink er under danske rivaler, som banken sammenlignes med.

Fredag før nytår endte Sydbank-aktien 0,5 pct. lavere i 292,60 kr., men samlet for 2023 blev resultatet en stigning på 41,5 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også