Amerikansk storbank har med succes undveget udlån til store virksomhedsopkøb

Mens nogle af konkurrenterne må notere sig store tab på at have ydet lån til investorer i selskaber som Twitter og Citrix, har JPMorgan Chase med succes holdt sig ude af det løb i år.
Jamie Dimon er topchef i storbanken JPMorgan Chase.
Jamie Dimon er topchef i storbanken JPMorgan Chase.

Nye ejere og investorer i store selskaber som Twitter, Citrix og Nielsen Holdings har i stor stil fundet og lånt penge i de store amerikanske banker det seneste år.

Mens parterne sammen har set, hvordan markedsværdierne til stor ærgrelse er dalet efterfølgende, har man i JPMorgan Chase kunnet være anderledes afslappet.

Ifølge Wall Street Journal kan JPMorgan Chase-topchef Jamie Dimon glæde sig over, at banken ikke er disponeret, som bl.a. Bank of America i meget høj grad er det.

”Der er ingen reelle gearede nedskrivninger af lån i dette kvartal, og på det marked er der endnu ikke ryddet op,” udtalte bankchefen ifølge avisen på en telefonkonference i oktober. Han tilføjede:

”Vores andel af det (udlån til virksomhedsopkøb, red.) er meget lille, så vi har det meget godt.”

Ifølge avisen er det ikke kun på udlånssiden, at JPMorgan Chase går lidt mod strømmen. Adspurgt, hvordan direktøren ser på fremtiden har Jamie Dimon ved flere lejligheder udtrykt bekymring for de grå skyer over økonomien, mens bl.a. topchefkollegaen Brian Moynihan fra Bank of America modsat er meget optimistisk omkring fremtiden.

Hollandsk storbank belønnes for solidt regnskab

ABN Amro leverer dobbelt så stort overskud som ventet

Amerikanske storbanker nedskriver kæmpesummer som følge af flere kriser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også