FinansWatch

Feds Bostic: På linje flertallet - ønsker rente i 4,25-4,50 pct. i år

Chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves ønsker, at centralbankrenten på årets to resterende rentemøde skal løftes.

Foto: CLODAGH KILCOYNE/REUTERS / X03756

Raphael Bostic, som er chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, afdeling i Atlanta, er på linje med flertallet af sine 18 chefkollegaer i centralbankens ledelse.

Han ønsker nemlig, at centralbankrenten på årets to resterende rentemøde skal løftes til intervallet 4,25-4,50 pct.

Det er nemlig på linje med det såkaldte dotplot-diagram, der offentliggøres hvert kvartal, senest i sidste uge, med de individuelle chefer og direktørers renteforventninger, og som netop pegede på, at renten skal sættes yderligere 1,25 pct.point op fra de nuværende 3,00-3,25 pct.

”Manglen på fremskridt hidtil har nu fået mig til at tænke meget mere på, at vi må nå en moderat restriktiv position,” sagde Raphael Bostic onsdag, ifølge Bloomberg News.

”Og for mig er det intervallet 4,25-4,50 pct. for vores pengepolitik. Min præference er, at vi når derhen ved årets udgang.”

Den amerikanske centralbank har siden årets start allerede hævet sin rente fem gange med samlet 3,00 pct.point, og de seneste tre rentemøder har Federal Reserve gjort brug af forhøjelser på hver 0,75 pct.point.

”Inflationen er stadig høj og for høj, og den bevæger sig ikke med tilstrækkelig hast ned mod vores mål på 2,0 pct.”

Atlanta-direktøren havde ventet, at man allerede henover sommeren på den baggrund havde set en bedre balance mellem udbuddet og efterspørgslen i økonomien.

”Men det er ikke sket så kraftigt som ventet, og det har fået mig til virkelig at justere mine tanker om pengepolitikken.”

Akademikerpension sætter klimaspot på unoterede investeringer

Topchef: Datacentralernes største udfordring er at udfase gammel teknologi

Finansvirksomheder ser opkvalificering som bedste middel mod mangel på arbejdskraft

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs