FinansWatch

BOE intervenerede for at redde pressede pensionskasser

Interventionen giver pensionskasserne en chance for at sælge de nødvendige beløb for at imødekomme ”margin calls” og nulstille deres afdækninger.

Foto: AP Photo/Frank Augstein

Den britiske centralbank Bank of Englands, BOE, indgreb for at købe lange statsobligationer kan ifølge Bloomberg News forklares som en kortsigtet engangsløsning for at redde britiske pensionskasser, der var løbet ind i problemer.

Det afspejler den akutte, pine pensionskasserne har været i siden fredag, hvor den nye britiske finansminister, Kwasi Kwarteng, præsenterede sit minibudget, der viste en forøgelse af de offentlige udgifter samt store ufinansierede skattelettelser.

Pensionskasser er normalt en stabil marginal køber af statsobligationer, men de forvandlede sig til storsælgere for at finansiere såkaldte ”margin calls” på afdækninger, der er gået i vasken og blevet en byrde.

Ifølge Bloomberg News har pensionskasserne ikke kunnet sælge illikvide aktiver eller meget andet, så de er tvunget til at sælge de britiske statsobligationer, også kendt som gilts.

Bank of Englands intervention giver pensionskasserne en chance for at sælge de nødvendige beløb for at imødekomme ”margin calls” og nulstille deres afdækninger, skriver Bloomberg News.

På lang sigt er højere renter nyttige for pensionsordningerne, da de hjælper pensionskasserne med at sikre et højere afkast.

Men på kort sigt har kollapset i de britiske obligationsrenter hamret de såkaldte liability-drevne investeringsstrategier (LDI), som mange bruger til at skærme sig mod negative bevægelser i inflationen, ned.

Prisen på en 30-årig britisk statsobligation er styrtdykket de seneste dage til et lavpunkt onsdag formiddag i kurs 42 fra knap kurs 60 torsdag i sidste uge før minibudgettet og kurs 80 i starten af august.

Efter Bank of Englands intervention er kursen øget til 54, mens renten er reduceret til 3,90 pct. fra et toppunkt før dagens meddelelse i 5,12 pct.

Totalkredit: Stigning på boligrenter er historisk stor

Finansiel uro i Storbritannien: Centralbanken træder til

Akademikerpension sætter klimaspot på unoterede investeringer

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs