FinansWatch

Ejendomsspekulant skal af med 75 millioner kroner

Østre Landsret har afsagt dom i en civil retssag mellem Finansiel Stabilitet og Kenneth Schwartz Thomsen.

Kenneth Schwartz Thomsen var kunde i Roskilde Bank. | Foto: Sara Galbiati

Forretningsmanden Kenneth Schwartz Thomsen er onsdag blevet dømt til at betale lidt over 75 mio. kr. i en erstatningssag.

Dommen er onsdag formiddag blevet afsagt af Østre Landsret. Det er Finansiel Stabilitet, som rydder op efter krak i banksektoren, der skal have beløbet.

Sagen skyldes forhold i Roskilde Bank, der bukkede under i 2008. En af bankens store kunder var netop Kenneth Schwartz Thomsen, der er kendt for flere projekter på ejendomsmarkedet.

Beløbet er helt præcist 75.495.754 kr.

De samme parter er involveret i en anden retssag på grund af tab i Roskilde Bank, men her er der langt større summer på spil.

Østre Landsret ventes i december at skulle afgøre, om Thomsen skal af med mere end en halv milliard kroner.

Erhvervsmanden har anket en dom, som Retten i Lyngby afsagde sidste år. Her stod der 565 mio. kr. kroner på bundlinjen, hvortil skal lægges renter og sagsomkostninger.

Schwartz Thomsen havde kautioneret for lån for mere end 900 mio. kr., som forskellige selskaber havde optaget i Roskilde Bank. Noget af gælden blev indfriet, men resten blev overtaget af Finansiel Stabilitet, som derfor rejste sag mod Thomsen.

Hans advokat mente, at kravet var forældet. Byretten nåede dog frem til, at det ikke var tilfældet. Forældelsen skulle først regnes fra det tidspunkt, hvor lånene blev misligholdt, fastslog byretten.

I øvrigt mente advokaten også, at 125 mio. kr. skulle trækkes fra kravet. Det beløb lånte Roskilde Bank til storkunden, så han kunne købe aktier i banken. Reelt var aktierne værdiløse, og der var tale om et påtvunget køb, har advokaten anført.

Advokat om dom over ejendomsinvestor: Sandsynligheden for at han kommer til at betale er lig nul

Efter krak i Roskilde Bank: Spekulant skal af med halv milliard kroner

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs