FinansWatch

Leasingselskaber vil bruge lovforslag om "køb nu, betal senere" til at indføre licensordning

Leasingselskabers ønske om en licensordning bliver trukket frem igen i forbindelse med forslag til ny lov om udbydere af ”køb nu, betal senere”. Direktør for interesseorganisation ønsker sig en pligt til at få en tilladelse fra Finanstilsynet, inden et leasingselskab går i luften.

Christian Brandt er direktør for interesseorganisationen Finans og Leasing, der har 40 virksomheder på medlemslisten. | Foto: PR/Finans og Leasing

Når et nyt lovforslag om udbydere af ”køb nu, betal senere”-ordninger – også kaldet BNPL – skal behandles, så vil det være på sin plads også at tænke leasingselskaber ind i ligningen. Sådan lyder det fra interesseorganisationen Finans og Leasing.

Lovforslaget handler om forbrugerlånsvirksomheder, der tilbyder kunder at udskyde betalingen for varer eller ydelser. Men hvis man spørger Christian Brandt, direktør for Finans og Leasing, så bør også leasingselskaber nævnes, således at den type selskaber skal have en licens hos Finanstilsynet, ligesom forbrugslånsvirksomheder skal.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs