FinansWatch

Markedet øger sats på endnu et renteløft på 75 basispoint efter jobtal

Troen på endnu en renteforhøjelse tager til efter at USA har offentliggjort en stærkere jobrapport end ventet.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X02844

En noget stærkere end ventet jobrapport for juli i USA har fået markedet til i højere grad at tro på endnu en renteforhøjelse på 75 basispoint fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i september.

Det skriver Bloomberg News.

Jobrapporten har også sat gang i det amerikanske obligationsmarked, hvor renten på både den 10-årige og den toårige statsobligation er gået i vejret.

Renten på den tiårige statsobligation handles i 2,84 pct. - 16 basispoint over niveauet før jobrapporten, mens den toårige statsobligation forrentes til 3,23 pct. mod 3,06 pct. før offentliggørelsen.

”Denne slags data gør det ikke sandsynligt, at Federal Reserve stopper foreløbig. Efterhånden som Federal Reserve fortsætter med at hæve renten, vil det trække hele kurven op sammen med den,” siger Praveen Korapaty, chef for amerikansk rentestrategi hos Goldman Sachs.

En forhøjelse på mindst 50 basispoint anses for at være sikker og sandsynlighed på cirka to ud af tre for, at det kan blive 0,75 pct.point.

Jobrapporten, der populært også kaldes ”Kongen af nøgletal”, viste en jobskabelse uden for landbruget på 528.000 arbejdspladser, hvilket var mere end dobbelt så meget som ventet. Samtidig faldt arbejdsløsheden, og timelønningerne steg mere end ventet.

Det betyder, at centralbanken har plads til en stor renteforhøjelse i sin bekæmpelse af den skyhøje inflation. Det kan samtidig resultere i, at investorerne er mere tilbageholdende i aktiehandlen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs